2010. szeptember 23., csütörtök

Hurrá szépülünk?!

Végre elérkezett ez a nap is. Ma elkezdődött az udvar rendbetétele! Tudom a kép szerint elég rossz a helyzet, de ez pár nap múlva már változni fog (remélem). Akil a délelőtt folyamán nagy bajban volt, mivel most nem ugrabugrálhatott az udvaron, mint egyébként szokott. A kapu egész nap tárva nyitva állt, ezért mindenképpen a lakásban kellett maradnia. Persze Ő addig is talált magának elfoglaltságot! Mivel gyanúsan csendben volt, benéztem a szobába. Őfelsége a vasalni való ruhák tetején feküdt, éppen a fiókból kilopott baseball sapkámat rágcsálta, körülötte miszlikbe tépkedett gyurma és zsebkendő darabok. Gondoltam nem lesz ez így jó, hát "megágyaztam" Neki, egy árnyékos gyümölcsfa tövében. Sajnos pórázra kellett tennem, de szemmel láthatóan jól érezte magát, mivel így követni tudta a körülötte zajló eseményeket, és mint (gondolom) minden afgán Akil is rettentően kíváncsi természet!

Természetesen örülök, hogy szépülünk, de bevallom őszintén fenntartásaim vannak! Igen - igen a virágokról van szó! Én imádom a növényeket, és a szívem szakad meg, amikor látom, hogy Akil rágja, tépi őket, vagy éppen egy leszaggatott virágfejjel játszik (ugye Tamás Te tudod, hogy milyen érzés ez?). Ezt a helyzetet még meg kell oldanunk, hiszen új növények ültetését tervezem, és szeretném, ha hosszabb életűek lennének, mint eddigi társaik! Azért remélem, hogy előbb vagy utóbb közös nevezőre jutok Akillal ebben a témában, és bízom benne, hogy a későbbiekben már nem akarja olyan közelről megcsodálni a virágaimat!



1 megjegyzés:

  1. Úgylátszik ez egy ilyen nap a tesók életében, mert mi is épp "építkezünk". Zazinak a szobájában szerelték a fűtést, így ma ő is ki volt szorulva a kertbe.
    Na igen, a kert és a virágok! Abszolút tudom milyen az, amikor a kezed a szemed elé kapod, mert látni sem bírod épp mit csinál a kis gengszter. Szerencsére mi már azért nagyjából túl vagyunk a kerti rendezkedésen, de a mai napíg okoz néha meglepetést Aziz.
    Hogy mi lehet a megoldás? Sajnos nemtudom. Kerítést nem lehet mindenhová húzni, és a kutyát sem lehet csak a lakásban tartani. Mondanám, hogy a legegyszerűbb megoldás a fű lenne, de nálunk épp a fű az, ami a legtöbb kárt elszenvedte,a többi csak apróság ehhez képest...
    Talán egy átmeneti kerítés, amíg idősebb lesz, és benő a feje....
    De még mindíg azt kell mondjam MEGÉRI, és IMÁDNIVALÓAK,a kert meg majd meglesz valahogy!

    VálaszTörlés