2012. május 29., kedd

2012.05.26-28. Komárom CACIB-CAC

Rég nem jártam itt!!! Nem mintha az elmúlt fél év során nem lett volna miről írni, hiszen a fent említett időtartam alatt rengeteg sikerként elkönyvelt dolog történt.
Nézzük csak: - Akil tavaly ősszel Derby Győztes lett,
                      - Championok Champiomja III. helyezett,
                      - Fiatal Szépséggyőztes I. hely,
                      - Magyar Szépséggyőztes kan II. hely,
                      - Topagár II. hely
                      - A magyar, - szlovák, - horvát Champion címek pedig befejezésre várnak.

Úgy gondolom ezek az eredmények önmagukért beszélnek, hiszen Akil fiatal kora ellenére már rengeteg eredménnyel büszkélkedhet!!


De térjünk vissza a jelenbe! Mint már a cím is utal rá, a hétvégén Komáromba vettünk részt egy 3 napos kiállításon. Nem indult simán ez az egész, hiszen pénteken elromlott az autónk, de ígéretet kaptunk rá, hogy szombat reggelre kész lesz. Mivel nem voltunk benne biztosak, hogy így is fog történni, így Nicu Tóth Andi barátnőmmel és a két kutyával elindult a kiállítás helyszínére, de 10 perc elteltével ismét a kapuban álltak, hogy "kész az autó". Ok, gyors pakolás, aztán irány Komárom családostól! Gondolom említenem sem kell, hogy 10 előtt "estünk" be a Monostori Erődbe. Sajnos a kutyák sétáltatására nem sok idő maradt, így történtek véletlen "balesetek". A bírálat ettől függetlenül lezajlott, és Akil kitűnő, míg Zaim HPJ és Best Junior minősítéssel végzett. A nap többi része is jó hangulatban telt, hiszen Zaim BIS III. lett, és ott volt Tóth Andi, Kata és Peti Zaynah-val, így egy igazi "tesóbirkózásnak" is szemtanúi lehettünk . Az időre sem lehetett panaszunk, hiszen szikrázó napsütés volt, aminek igaz egy kis "leégés" lett a vége! Az esti órák is kellemesre sikerültek, egy kis baráti vacsora, egy rövid séta a kutyákkal, majd készülés a másnapi megmérettetésre.
És felvirradt az a nap is, ami, bevallom őszintén, hogy írásra késztetett!! Ez az a nap ami "keserű szájízt" hagyott maga után. Egész egyszerűen azért, mert a mai napig "sem értem ezt az egész dolgot!!" Mondja meg nekem valaki, hogy hogyan lehet az, hogy egy ember lebírál egy kutyát 2 hónappal ezelőtt, a bírálati lapon "jó mozgás, jó szögelés....stb" szerepel, megkapja a kitűnő I-et és Cac-os lesz a kutya, eltelik nem egészen 60 nap, és már nem jó a mozgás, nem jó a szögelés ...stb. és ugyanaz a bíró kiküldi "nagyon jó" minősítéssel!! Hát kérem szépen ezt magyarázza meg nekem valaki, hogy 2 hónap alatt hogyan lesz egy 2 éves kutyánál jó mozgásból rossz mozgás, jó szögelésből rossz szögelés és még sorolhatnám!!?? Remélem most nem ért félre senki, de elég érdekesnek találom ezt a szisztémát, mert ha pár hónappal ezelőtt ugyanígy kiküldi ilyen minősítéssel mint most, akkor semmi gond, azt fogom gondolni, hogy ennek a bírónak nem tetszik a kutyám, amivel semmi probléma, hiszen "kinek a pap, kinek a papné". De így!! Végül is teljesen mindegy, mert mindig olyan jön ami még nem volt, így hát túlestünk ezen is! Az öröm azért itt sem hagyott minket cserben, hiszen Barakah Zaim min Szitár al Fidda megismételte előző napi eredményét, így ezzel együtt teljesítette a Hungária Junior Champion cím feltételeit! Gratulálunk Zaim!!


A hétfői nap már túl is szárnyalta a várt eredményeket, hiszen Akil CAC, míg Zaim HPJ, Best Junior, és HFGY cím birtokosa lett!!! A BIS után összepakoltunk és elindultunk haza, mondhatom majdnem úgy érkeztünk mint ahogy indultunk, hiszen Győr után a mi kis autónk gondolt egyet, és "vége" volt. Úgyhogy vártuk a baráti segítséget, hogy hazavontassanak bennünket, és szerencsére minden komplikációtól mentesen meg is érkeztünk.
Összességében úgy érzem, hogy egy nagyon sikeres és mozgalmas hétvégét tudhatunk magunk mögött, hiszen annyi mulatságos dolog történt velünk, amiken Nadinnal rengeteget nevettünk, mert Velünk tényleg mindig történik valami, meghát nem utolsó sorban nagyon büszkék vagyunk Zaimra is, hiszen még 1 éves sincs, de már 2 fajtagyőztes címmel büszkélkedhet 4 Junior osztályban részt vett kiállításból!!  Csak így tovább kicsi Zaim!!!

5 megjegyzés:

  1. Örülök a friss bejegyzésnek!
    Ne is foglalkozzatok az ilyen véleménnyel, nekünk is volt egy kísértetiesen hasonló eset, igaz a miénk a faroktartásra, és elhelyezkedésre vonatkozott.... Egyszer elájult, hogy milyen jó, külön kiemelte a bírálati lapon, aztán meg lehúzta---> addigra már nem is volt jó helyen! :) hogy is van ez??!! lol

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm Tamás! Olyan régen beszéltünk már, remélem hamarosan sort fogunk rá keríteni! Addig is puszi Nektek, és az afgánoknak!!!

      Törlés
    2. Én is bízom benne!! Nektek is!! :)

      Törlés
  2. Hatalmas nagy gratuláció drága barátaim!!!! Nagyon örülök a szép sikereiteknek. Millió puszi és ölelés Nektek és a hercegeknek is <3
    Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Mónika!! Jó volt újra talizni, remélem a nyáron elmegyünk együtt valahová kiállítani, hiszen Szerbia sem volt semmi!!! Puszika

      Törlés