2011. augusztus 5., péntek

Barakah Zaim Min Szitár Al Fidda

Már több mint egy hete tartozom ezzel a bejegyzéssel, hiszen 2011.07.30-án megérkezett hozzánk családunk legfiatalabb tagja: Barakah Zaim Min Szitár Al Fidda! Az igazság az, hogy mi egyátalán nem terveztük "kis" családunk bővítését, de hát ember tervez, Isten végez! Természetesen mi is nagy izgalommal kísértük végig a kicsik életét, a fogantatástól kezdve, egészen születésük pillanatáig, de még ez idő alatt sem fordult meg a fejünkben, hogy Akilnak kistesó kellene.
 Aztán ahogy teltek-múltak a hetek, ott volt egy kisfiú, aki egy kicsit különbözött a többiektől! Egy kicsit kisebb volt, egy kicsit másabb színnel rendelkezett, s kiderült róla, hogy valószínűleg világosabb szőrben fog majd tündökölni, mint alomtestvérei. És akkor elhangzott a varázsszó: lehet, hogy platina lesz??!! Aki ismer az tudja, hogy nekem mindig ez a szín volt a kedvencem, és nagyot dobbant a szívünk, amikor ezt meghallottuk!
Természetesen tudtuk, hogy nincsen első választási jogunk, hiszen voltak már jópáran, akik a Szitár al Fidda kennel "B alom" kiskutyáira vártak már egy éve. De megbeszéltük Iliékkel, hogyha ez a kiskutya nem kerül kiválasztásra, akkor nagyon szívesen elhozzuk!
Természetesen ahogy nőttek a kicsik, úgy változtak hétről-hétre, és persze ezekben a hetekben is volt izgalom bőven. Mikor megtörtént az első féreghajtás, egy szomorú telefont kaptunk, hogyha gondoljuk, válasszunk másik kiskutyát, mert Zaim (akkor még Bakilka) nem valószínű, hogy megéri a reggelt.

 Nagyon-nagyon izgultunk, és bíztunk benne, hogy egy ilyen kicsi, és fiatal lélek nem fog idő előtt eltávozni! És akkor ez a pici kutyus bebizonyította élniakarását, kitartását, hiszen biztosan tudta, és érezte, hogy itt a Földön egy családnak nagyon nagy szüksége van Rá! S lám-lám, mára már a kicsi Bakilból Zaim lett, egy igazi kis vasgyúró "Dandártábornok", aki imád futkozni, kíváncsiskodni, szétcincálni, és megrágni mindent. De nem tudok Rá haragudni, hiszen annyira aranyos és kedves, igazi "anya szerelme"! Csak azt sajnálom, hogy Akillal ez a babakor kimaradt nekünk, pedig ezek a hetek egész egyszerűen pótolhatatlanok, s éppen ebből kifolyólag igyekszem én is minél több időt Vele tölteni, az ölembe tartani, puszilgatni, szeretgetni, hiszen olyan gyorsan rohan az idő, s egy szempillantás alatt már felnőtté is válik!

 Szerencsére Nadin is nagy segítség mindenben, hiszen az Ő élete is megváltozott ezáltal, hogy mostmár nem egy, hanem két afgánt kell szeretgetnie!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése